Gözleme είναι μια πολύ γευστική παραδοσιακή τουρκική χειροποίητη πίτα. Το ζυμάρι ανοίγεται σε πολύ λεπτό φύλλο, γεμίζεται με διάφορα απλά υλικά και ψήνεται (παραδοσιακά), πάνω σε SAC.
SAJ ή SAC, είναι ένα θολωτό μεταλικό σκεύος, που χρησιμοποιείται για να ψήνουν ψωμί. Τοποθετείται πάνω στη φωτιά, και η ζύμη ψήνεται πάνω σ’ αυτό.
Το όνομα προέρχεται από την τουρκική λέξη Goz που σημαίνει μάτι. Αυτό εξηγείται από το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η ζύμη πετάει «μάτια» (φουσκάλες) ξεροψημένα.
Ανάλογα με τη γέμιση ο Gözleme μπορεί να είναι:
ispanakli = με σπανάκι
karisik = ανάμεικτος με «απ’ όλα»
kasar peynirli = με κασέρι ή άλλο τυρί κίτρινο από γάλα αγελαδινό
katmer = σκέτο
kiymali = με αρνίσιο κιμά
patatesli = με πουρέ πατάτας
peynirli = με τυρί φέτα
«Ακούστε» και την άποψη του Αγγελή:
"Είναι η διαδικασία του ψησίματος στην καυτή μεταλλική πλάκα, που ξεροψήνει τη λεπτή ζύμη και λιώνει τη γέμιση (τυρί, σπανάκι, πατάτα, κιμά ή μια μίξη των παραπάνω), που χαρίζει στην Τουρκική κουζίνα ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα σνακ της.
Αν και η συνταγή του, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και τα υλικά επίσης μετρημένα και γνώριμα, τον καλό γκιοζλεμέ δεν τον συναντάς και πολύ συχνά. Συνήθως σου προσφέρουν μια version σαν άνοστη κρέπα με αδιάφορη γέμιση.
Αν βέβαια η τύχη, σας φέρει σε κάποια υπαίθρια εκδήλωση, ή σε καμιά γιορτή σε κανά πάρκο, αρχίστε να ψάχνετε για τις μαγείρισσες με τα μακριά φουστάνια και τα τσεμπέρια, που καθισμένες ανακούρκουδα μπροστά σε μια στρογγυλή πλάκα, θα ψήνουν γκιοζλεμέδες.
Βέβαια, για να μην σας αφήσω στην τύχη σας, ένα μέρος όπου εγγυημένα θα μπορέσετε να φάτε καλοψημένους γκιοζλεμέδες με λαχταριστή γέμιση, είναι στη Hala. Ένα παραδοσιακό εστιατόριο στην καρδιά του Ταξίμ, με παραφορτωμένη βέβαια φολκλορική ατμόσφαιρα (ωστόσο το προτιμούν και πολλοί Τούρκοι), όπου σε μια γωνιά κάθεται καταγής μια μπιρμπιλομάτα τροφαντή Τουρκάλα, που όλο σκέρτσο και καμάρι πλάθει το ζυμάρι και φουρνίζει λόφους από γκιοζλεμέδες!"
Στην Ελληνική τους εκδοχή τώρα, τους συναντάμε σαν Γκιουζλεμέδες κυρίως στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, που είναι όμως τελείως διαφορετική η προσέγγιση και το τελικό αποτέλεσμα.
Στο Γαστρονομικό Οδηγό Λέσβου, στη σελίδα 14, υπάρχει η σχετική συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3 κουπ αλεύρι
1 κτγ μαγιά ξερή
1 κτγ ζάχαρη
2 κτΣ ελαιόλαδο (extra vergin ELIA MARKOU)
1 ½ κουπ χλιαρό νερό
60 γρ λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
¼ Φέτα Καλαβρύτων τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και διαλύουμε το μείγμα με ½ κούπα χλιαρό νερό.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι.
Μόλις η μαγιά αρχίσει να κάνει φουσκάλες, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη λεκάνη με το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τι υπόλοιπο νεράκι λίγο – λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για περίπου 30’.
Μεταφέρουμε κάθε κομμάτι πάνω σε αλευρωμένη τάβλα και ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο!!
Βάζουμε μέρος από τη φέτα και τον μαϊντανό πάνω στο φύλλο και το διπλώνουμε σε φακελάκι αρχίζοντας από τις απέναντι πλευρές, εσωκλείοντας τη γέμιση.
Σκεπάζουμε τα φακελάκια με πετσέτα για να μη ξεραθούν.
Ζεσταίνουμε στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, (με διαβάθμιση 0-9 στο 6) και μόλις είναι έτοιμο αρχίζουμε να ψήνουμε τα πιτάκια μας.
Δε θέλει πολύ ώρα. Σε 3 λεπτά περίπου μόλις η ζύμη χρυσίσει και πετάξει «μάτια», αλείφουμε την άψητη πλευρά με λιωμένο βούτυρο και γυρνάμε την πίτα από την άλλη.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και την αποσύρουμε από το τηγάνι.
Το φύλλο είναι τόσο λεπτό που διακρίνονται τα υλικά της γέμισης
Αλείφουμε και τη 2η πλευρά με λίγο βούτυρο, κόβουμε τον γκιουζλεμέ στα 4 και σερβίρουμε. Ταιριάζει απόλυτα με κάποιο ντιπ γιαουρτιού και ντομάτα!!!!
Πίνουμε «Ψηλές Κορφές» που δένει απόλυτα, ή ουζάκι Σαμιώτικο - Χιώτικο - Μυτιλήνης καζανιστό!!
SAJ ή SAC, είναι ένα θολωτό μεταλικό σκεύος, που χρησιμοποιείται για να ψήνουν ψωμί. Τοποθετείται πάνω στη φωτιά, και η ζύμη ψήνεται πάνω σ’ αυτό.
Το όνομα προέρχεται από την τουρκική λέξη Goz που σημαίνει μάτι. Αυτό εξηγείται από το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η ζύμη πετάει «μάτια» (φουσκάλες) ξεροψημένα.
Ανάλογα με τη γέμιση ο Gözleme μπορεί να είναι:
ispanakli = με σπανάκι
karisik = ανάμεικτος με «απ’ όλα»
kasar peynirli = με κασέρι ή άλλο τυρί κίτρινο από γάλα αγελαδινό
katmer = σκέτο
kiymali = με αρνίσιο κιμά
patatesli = με πουρέ πατάτας
peynirli = με τυρί φέτα
«Ακούστε» και την άποψη του Αγγελή:
"Είναι η διαδικασία του ψησίματος στην καυτή μεταλλική πλάκα, που ξεροψήνει τη λεπτή ζύμη και λιώνει τη γέμιση (τυρί, σπανάκι, πατάτα, κιμά ή μια μίξη των παραπάνω), που χαρίζει στην Τουρκική κουζίνα ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα σνακ της.
Αν και η συνταγή του, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και τα υλικά επίσης μετρημένα και γνώριμα, τον καλό γκιοζλεμέ δεν τον συναντάς και πολύ συχνά. Συνήθως σου προσφέρουν μια version σαν άνοστη κρέπα με αδιάφορη γέμιση.
Αν βέβαια η τύχη, σας φέρει σε κάποια υπαίθρια εκδήλωση, ή σε καμιά γιορτή σε κανά πάρκο, αρχίστε να ψάχνετε για τις μαγείρισσες με τα μακριά φουστάνια και τα τσεμπέρια, που καθισμένες ανακούρκουδα μπροστά σε μια στρογγυλή πλάκα, θα ψήνουν γκιοζλεμέδες.
Βέβαια, για να μην σας αφήσω στην τύχη σας, ένα μέρος όπου εγγυημένα θα μπορέσετε να φάτε καλοψημένους γκιοζλεμέδες με λαχταριστή γέμιση, είναι στη Hala. Ένα παραδοσιακό εστιατόριο στην καρδιά του Ταξίμ, με παραφορτωμένη βέβαια φολκλορική ατμόσφαιρα (ωστόσο το προτιμούν και πολλοί Τούρκοι), όπου σε μια γωνιά κάθεται καταγής μια μπιρμπιλομάτα τροφαντή Τουρκάλα, που όλο σκέρτσο και καμάρι πλάθει το ζυμάρι και φουρνίζει λόφους από γκιοζλεμέδες!"
Στην Ελληνική τους εκδοχή τώρα, τους συναντάμε σαν Γκιουζλεμέδες κυρίως στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, που είναι όμως τελείως διαφορετική η προσέγγιση και το τελικό αποτέλεσμα.
Στο Γαστρονομικό Οδηγό Λέσβου, στη σελίδα 14, υπάρχει η σχετική συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3 κουπ αλεύρι
1 κτγ μαγιά ξερή
1 κτγ ζάχαρη
2 κτΣ ελαιόλαδο (extra vergin ELIA MARKOU)
1 ½ κουπ χλιαρό νερό
60 γρ λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
¼ Φέτα Καλαβρύτων τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και διαλύουμε το μείγμα με ½ κούπα χλιαρό νερό.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι.
Μόλις η μαγιά αρχίσει να κάνει φουσκάλες, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη λεκάνη με το αλεύρι.
Προσθέτουμε και τι υπόλοιπο νεράκι λίγο – λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για περίπου 30’.
Μεταφέρουμε κάθε κομμάτι πάνω σε αλευρωμένη τάβλα και ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο!!
Βάζουμε μέρος από τη φέτα και τον μαϊντανό πάνω στο φύλλο και το διπλώνουμε σε φακελάκι αρχίζοντας από τις απέναντι πλευρές, εσωκλείοντας τη γέμιση.
Σκεπάζουμε τα φακελάκια με πετσέτα για να μη ξεραθούν.
Ζεσταίνουμε στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, (με διαβάθμιση 0-9 στο 6) και μόλις είναι έτοιμο αρχίζουμε να ψήνουμε τα πιτάκια μας.
Δε θέλει πολύ ώρα. Σε 3 λεπτά περίπου μόλις η ζύμη χρυσίσει και πετάξει «μάτια», αλείφουμε την άψητη πλευρά με λιωμένο βούτυρο και γυρνάμε την πίτα από την άλλη.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και την αποσύρουμε από το τηγάνι.
Το φύλλο είναι τόσο λεπτό που διακρίνονται τα υλικά της γέμισης
Αλείφουμε και τη 2η πλευρά με λίγο βούτυρο, κόβουμε τον γκιουζλεμέ στα 4 και σερβίρουμε. Ταιριάζει απόλυτα με κάποιο ντιπ γιαουρτιού και ντομάτα!!!!
Πίνουμε «Ψηλές Κορφές» που δένει απόλυτα, ή ουζάκι Σαμιώτικο - Χιώτικο - Μυτιλήνης καζανιστό!!
Δηλαδή μια κρέπα..παραδοσιακής προέλευσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο!
Μας άναψες τα αίματα τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα για την Κυριακή της Τυρινής.
Θα συναντηθούμε το Σάββατο;;
Καλό μεσημέρι.
polu wraia kai eukolh!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα Γιώργο!Έφαγα πρόσφατα από μια γυναίκα που έχει έρθει από Γεωργία...και έπαθα πλάκα!Τι γεύσεις τι νοστιμιά...έχεις δίκιο σε ότι λες..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλημέρα!
Τέλειοι οι γκιουζλεμέδες!!! Με ότι γέμιση και να είναι, απίστευτοι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωωωωωωω ζημιές μας κάνεις μεσημεριάτικα Γιώργοοοοοο............ φαίνονται πεντανόστιμα και μυρωδάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ για την αναφορά Γιώργο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήτυχαία ανακάλυψα το μπλογκ σου, πολύ μυρωδάτο και νόστιμο μου φαίνεται και θα το παρακολουθώ:)
καλή συνέχεια!
Kαταπληκτικό.....θα δοκιμαστεί subito!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχες οι πιτούλες Γιώργο. Πολύ ωραία συνταγή και ωραία εκτέλεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο μου τους γκιουζλεμέδες τους ξέρω αλλά σε τελείως διαφορετική μορφή, και συνήθως γεμιστούς με τυριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατες οι προτάσεις γεμίσματος αυτής της διαφορετικής πίτας και πολύ ενδιαφέρον το ψήσιμό τους στο SAC!
Πολλά φιλιά!
τέλειες, που αφήνω την παραγγελία:)
ΑπάντησηΔιαγραφήμεγάλωσα μαζί με Ποντίους και το σατζ δε σταματούσε από την άνοιξη μέχρι τα πρώτα κρύα στις αυλες!
Γιώργο πολύ λαχταριστά τα πιτάκια και ενδιαφέρουσα η ιστορία τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Ε μετα από αυτο, πιο πληρης αναρτηση δε γινετε...Εχω βρει εδω τον καταλληλο τούρκο και δοκιμαζω συχνα την ωραια τους γευση. καλο βραδυ και απο εμας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν κρέπα μου φάνηκε αρχικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας άνοιξες την όρεξη τώρα, προσωπικά σε πίτες δεν μπορώ να πω όχι! :)
Φιλιά...
Υπέροχο post! Συγχαρητήρια.Αξίζει να τα μαθαίνουμε αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ενδιαφέρουσες πληροφορίες!!! Βρήκα λοιπόν με τι θα πιώ το κρασάκι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω Μικρασιάτικη καταγωγή γνωρίζω καλά την γεύση αυτή,μόνο που το λέμε κατημέρι και συνήθως το κάνουμε με γέμιση φέτας και αυγού και παλαιότερα η γιαγιά μου έβαζε στη γέμιση αυτή και βρασμένο ρύζι. Τρώγετε και με ζάχαρη ,σαν γλύκισμα.Ήταν απο τα φαγητά των αποκριών.Μου το θύμισες ευκαιρία να το φτιάξω ίσως μοιάζει και στη γεύση της γιαγιάς μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγάπημενε μου νετ φιλε,,,,η πιτα..ειναι ακριβως,,οπως την λές...την φτιάχνεις τέλεια.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γιαγιά μου...καμια φορά την εφτιαχνε και με κιμά......
Ευχαριστουμε για τις ομορφες συντάγες σου>.....
Γιώργο,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες οι πιτούλες!
Εξαιρετικό το άρθρο σου και κατατοπιστικότατο! Μπράβο!! Οι φώτο δε.....μου ανοίξαν την όρεξη μέσα στα χαράματα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Katerina ante portas
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραδοσιακό; ΝΑΙ!
Ωραιότατο; (το επαληθεύω) ΝΑΙ
Κρέπα; ΟΧΙ!!!
Η κρέπα από τη φύση της είναι ένας χυλός με αυγά κλπ που αρχίζει να υφίσταται μόλις απλωθεί πάνω στην καυτή πλάκα.
Αυτή είναι πίτα με τα όλα της, με ζυμάρι λεπτό σχεδόν διάφανο!!!
Καμία σχέση νομίζω Κατερίνα :)
Ευχαριστώ πολύ
Καλή Τσικνοπέμπτη
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δε φύγω Ξανθή για το 3ήμερο, θα ξαναφτιάξω κι εγώ!!!!
Για το Σάββατο τα είπαμε :)
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!
@Ειρήνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο και στα δύο Ειρήνη!!
Υπέροχη στην απλότητά της :)
@agrampelli
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ντινούλι!!!
Φαντάζομαι γεύσεις!!! Αφού εγώ με τον μεγαλόπρεπο ερασιτεχνισμό μου κατάφερα να μουγκρίσω από ευχαρίστηση μόλις δοκίμασα το πόνημά μου,
σκέφτομαι τι θα δοκίμασες από τους επαγγελματίες!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!
@Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτοι όντως Έφη μου!! Σκέψου με λίγη φέτα και λίγο μαϊντανό, με κάνανε να κλείσω τα μάτια!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!
@maria mas.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι λίγο ...ζημιάρης Μαράκι :) Τέλεια υφή και γεύση!! Πρέπει να τους δοκιμάσεις :)
Θα σε δω σε λίγο στο τραπέζι με τις τσίκνες :))
@Angelis
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Αγγελή!!!! Δε μπορούσα να μην αναφερθώ σε σένα!! Το blog σου ήταν αποκάλυψη και οδηγός για μένα!!
Τυχαία το ανακάλυψα κι εγώ :)
Σ' ευχαριστώ πολύ για την ξενάγηση και την περιπλάνηση!!
Το έβαλα στο άλλο μου blog το Μπάλο, στους "γείτονες", μιας και η Σάμος απέχει μια ανάσα από τα απέναντι παράλια.
Να είσαι καλά
Καλή σου μέρα
@Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει η αποφασιστικότητά σου και το Ιταλικό σου Λίλα μου
Να είσαι καλά
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη
@Μarion,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Μαράκι!!!
Να είσαι καλά
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!
@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!!!!
@ΕΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι θαυματουργό σκεύος Λενιώ μου, που "προσθέτει" πολύ στο τελικό αποτέλεσμα και τη γεύση.
Σ' ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!
@ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές είναι εμπειρίες Χρυσούλα μου!!!! Είδες για να ξέρεις, αμέσως ...ντελίβερυ :)))
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!!!!!!
@ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου. Χαίρομαι που σου άρεσε το στόρυ!!!
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη
@Benikos place
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κι άλλος με γνώση και άποψη!!! Έπεσε πολύ μελέτη, μέχρι να "δέσει" το γλυκό :)
Σ' ευχαριστώ πολύ Νικόλα, φαντάζομαι τι θα φτιάχνει ο δικός σου!!!
Φιλιά σε όλους
Καλή Τσικνοπέμπτη
@Betty's Cuisine
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Μπέττυ μου!! Το πολύ λεπτό φύλλο σε ξεγελάει :)
Εγώ να δεις "κόλλημα" με τις πίτες!!!!
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη
@Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Vita mia :)
κι εγώ το φχαριστήθηκα πολύ μαθαίνοντας και φτιάχνοντας!!
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!!!
@manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίστεψέ με μανουσίνα μου, έκανες τέλεια επιλογή!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ :)
Να είστε καλά όλοι σας!
Καλή Τσικνοπέμπτη
@despo blaxou
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε τόπος αγαπητή μου κυρία Βλάχου, παίρνει την αρχική εκδοχή και την προσαρμόζει στις ανάγκες και τις συνθήκες που βιώνει.
Κι εμείς στη Σάμο έχουμε τα κατημέρια, αλλά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτό εδώ!!
Χαίρομαι για τις μνήμες που σας ξύπνησα :)
Να είστε καλά και καλή επιτυχία!!!
Καλή Τσικνοπέμπτη
@Πολίτικη Κουζίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το χαμόγελο ίσα με τα αυτιά, σκαλώνω σ' αυτό το σχόλιο, κάθε φορά που έρχομαι και το ξαναδιαβάζω!!!!!
Ευχαριστώ πολύ, αγαπημένη μου νετ φίλη!!!
Να είσαι καλά
Φιλιά
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!!
@Taste Advisor
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Γουολικάκι :)
Να είσαι καλά
Καλή Τσικνοπέμπτη !!!!!
@Royal Coconut
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Βασιλική!!!!!!!!
Σκέψου να τα έφτιαχνες πρωί πρωί και να μύριζε όλο το σπίτι :)))
Φιλιά πολλά
Καλή Τσικνοπέμπτη
Τα φτιαξα τα πιτάκια. Ωραιότατα! Μειονέκτημα: το σπίτι γέμισε καπνοοό!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για το σχόλιο ανώνυμη - ε :)
Μέχρι τη μέση τα πήγαμε περίφημα !!
Ο καπνός μας τα χάλασε :))
Γιατί όμως;
Στο σπίτι μου σε κλειστό χώρο, με τον απορροφητήρα αναμμένο και τη θερμοκρασία στο μάτι κάπου στα μισά (5-6), δεν υπήρξε το παραμικρό θέμα καπνού. Άλλωστε ψήνονται χωρίς λάδι και το βούτυρο αλείφεται αφού ψηθούν!!!
Αν τυχόν πέσει καμιά σταγόνα βούτυρο στο τηγάνι, πριν ψήσουμε το επόμενο, καθαρίζουμε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας.
Μήπως κάτι από αυτά δεν έγινε έτσι;
Πολύ θα ήθελα να μάθω!!!
Ευχαριστώ και πάλι! Να είσαι καλά.
Καλό 3ήμερο!!!!!!
Amazing!! I could smell it from here. That's a long way....
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you :~)
πολυ ενδιαφερον ποστ.
ΑπάντησηΔιαγραφήκριμα που δεν το ειχα δει οταν εβαζα την συνταγη μου. ενδιαφερουσες πληροφοριες.
ειρηνη
Που θα βρω βρε παιδιά να αγοράσω το SAC? Υπάρχει περίπτωση η να πάω σε σιδερά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκα αυτό στο ebay αλλά είναι λίγο "αλμυρό" τόσο στην τιμή αγοράς όσο και στα μεταφορικά.
ΔιαγραφήΔε ρωτάς και κανένα σιδερά;;
Μπορουμε νατο ψησουμε σε κρεπιερα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω πως ναι!!! Θερμαινόμενη πλάκα χρειάζεται, οπότε θα γίνει δουλειά!!!!!
Διαγραφή