Πρόκειται για ένα πολύ απλό, εύκολο, οικονομικό και πολύ γευστικό γλύκισμα.
Είναι και νηστίσιμο!
Τα δοκίμασα για πρώτη φορά στη Σάμο ( "Τα γλυκά της Αργυρώς", Μεσαίο Καρλόβασι Σάμου, τηλ. 227330064 )
Ήταν όντως εξαιρετικά, με ενέπνευσαν και αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ τα δικά μου!!
Αφού πειραματίστηκα αρκετά, κατέληξα στα συγκεκριμένα υλικά, αναλογίες, θερμοκρασία και χρόνο ψησίματος, που έδωσαν κατά τη γνώμη μου το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα!!!
Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν!
Θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
για τη γέμιση:
100 γρ Φουντούκια ψημένα και αλεσμένα
2 κτΣ ζάχαρη άχνη
1 κτγ κανέλα
150 γρ ταχίνι
75 γρ ηλιέλαιο
5 φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑ (εργαστήριο ΠΑΠΠΑ)
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης (φουντούκι, άχνη, κανέλα) και σε ένα δεύτερο μπολ, το ταχίνι με το ηλιέλαιο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστα και το απλώνουμε πάνω στον πάγκο
Αλείφουμε με ένα πινέλο το μισό με το αραιωμένο ταχίνι και το διπλώνουμε στη μέση.
Αλείφουμε ξανά όλη τη διπλωμένη επιφάνεια με ταχίνι
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε το φύλλο σε 3 ή 4 μακριές λωρίδες.
Απλώνουμε σε κάθε λωρίδα 1,5 κτγ γέμιση φουντουκιού και τυλίγουμε σε τρίγωνα
tip: την πρώτη φορά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, έβαλα τη γέμιση στην αρχή της λωρίδας. Στη συνέχεια όμως την άπλωσα μέχρι τα μισά του φύλλου και μετά δίπλωσα... Έγιναν πολύ πολύ καλύτερα!!!Μόλις γεμίσει το ταψί, αλείφουμε τα τρίγωνα με μικρή ποσότητα από το ταχίνι που περίσσεψε και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Για μοναδικό, υπέροχο, φρέσκο φύλλο "βέργας", Βηρυτού, κρούστας, σφολιάτας... : εργαστήριο ΠΑΠΠΑ !!Καλή επιτυχία!!!
Υπέροχα θα τα φτιάξω άμεσα θα αρέσουν πολύ στο Θ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Έχε χάρη που δεν τρώω το ταχίνι αλλιώς δεν θα έμενε ούτε φύλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφή