Είναι Αφράτο, είναι Υγιεινό, είναι Θρεπτικό είναι Ελαφρύ και πολύ πολύ Νόστιμο!!!!!
3 αβγά
1.5 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 πακέτο κρέμα γάλακτος (200 ml)
1/4 κούπα γάλα εβαπορέ (60 ml)
1 κάψουλα βανιλίνης
2 φακελάκια μπέικιν
3 κούπες αλεύρι
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
3 καρότα τριμμένα
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
2 κτγ κανέλα Κεϋλάνης
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
300 - 350 γραμ ζάχαρη άχνη
1 πορτοκάλι (χυμός)
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Χτυπάμε με τον αβγογδάρτη στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανιλέτα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το τρίμμα και τον χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το μπέικιν, την κανέλα και το αλεύρι κοσκινισμένο σε δύο δόσεις. Χτυπάμε ακόμα λίγο και συνεχίζουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μαρίζ.
Ρίχνουμε τέλος τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Πριν το βγάλουμε τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι που θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο:
Ανακατεύουμε το χυμό του πορτοκαλιού με ζάχαρη άχνη, την οποία ρίχνουμε σε δόσεις στο χυμό και θα ανακατεύουμε με αβγοδάρτη. Όταν το γλάσο γίνει κρέμα έτσι που να μπορεί να στέκεται, σταματάτε να ρίχνουμε ζάχαρη και περιχύνουμε το κρύο κέικ μας με το γλάσο.
Αφήνουμε να στεγνώσει και σερβίρουμε!!!!!!!
Σίγουρη επιτυχία και εγγύηση,θα το κάνω σήμερα καθότι Δευτέρα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή