Το Κέικ της Δευτέρας: Κέικ με Φουντούκια και Σοκολάτα


ΟΔΗΓΙΕΣ
 

1 κούπα: 250 ml

Θερμοκρασία φούρνου: 170 C στον αέρα ή 180 C αντιστάσεις πάνω κάτω

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Είναι Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο!!!!!

ΥΛΙΚΑ

4 αβγά

1.5 κούπα ζάχαρη

1 κούπα γάλα

3/4 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα αλεσμένα φουντούκια (ψημένα)

1 κάψουλα βανιλίνης

1 φακελάκι μπέικιν

2κτΣ νισεστέ

3 κούπες αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

50 γραμ κουβερτούρα σοκολάτα

50 γραμ κουβερτούρα σοκολάτα λευκή


Φιστίκι Αιγίνης τριμμένο 

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Χτυπάμε με τον αβγογδάρτη στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανιλέτα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το μπέικιν και το μεγαλύτερο μέρος από το αλεύρι. Χτυπάμε ακόμα λίγο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μαρίζ.

Προσθέτουμε το αλεσμένο φουντούκι και το υπόλοιπο αλεύρι.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Πριν το βγάλουμε τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι που θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο:

Λειωμένη κουβερτούρα: Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι. 

Παίρνουμε μια σακούλα τροφίμων και βάζουμε στη μια άκρη το κομμάτι της κουβερτούρας και στην άλλη άκρη τη λευκή. Το διπλώνουμε στη μέση έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Μόλις βράσει το νερό, το αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα διπλωμένο το σακουλάκι με τις σοκολάτες. Το αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να λιώσουν, το βγάζουμε και το σκουπίζουμε με μια πετσέτα. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τις άκρες στο κάτω μέρος και πιέζουμε ελαφρά πάνω στην επιφάνεια του κέικ.


Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης


Αφήνουμε να στεγνώσει και σερβίρουμε!!!!!!!


Καλή απόλαυση!!!!!!!

Σχόλια