Μουστοκούλουρα μαλακά με Πετιμέζι

 

Έπεσε στα χέρια μου συνταγή από Φούρναρη, για μαλακά μυρωδάτα μουστοκούλουρα και φυσικά δεν την άφησα να πάει χαμένη!!!!!!
Πάμε λοιπόν :

ΥΛΙΚΑ
100 γρ σπορέλαιο
190 γρ νερό
115 γρ πετιμέζι
150 γρ ζάχαρη
7 γρ σόδα
15 γρ μπέικιν
10 γρ κανέλα
3 γρ γαρύφαλλο
500 γρ αλεύρι μαλακό 

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στους 180 βαθμούς Κελσίου
2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο, το νερό, το πετιμέζι, τη ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο
3.Χτυπάμε με το σύρμα να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
5. Βάζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή του ταχύτητα (ή συνεχίζουμε με το χέρι) και προσθέτουμε σταδιακά στο κάδο, όλη την ποσότητα από το αλεύρι, ενώ στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα!
6. Δουλεύουμε λίγο τη ζύμη έτσι που να είναι σχετικά υγρή και μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
7. Αν κολλάει, δεν προσθέτουμε αλεύρι, αλλά λαδώνουμε τα χέρια με σπορέλαιο και πλάθουμε ή χρησιμοποιούμε εργαλείο για μπισκότα ή σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ) με μεγάλη μύτη 
8. Στρώνουμε το πρώτο ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε αραιά τα κουλουράκια, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
9. Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη.
10. Ψήνουμε για 10 λεπτά!!!
11. Όταν κρυώσουν τα κλείνουμε σε μεταλλικό κουτί ή σε τάπερ για να παραμείνουν μαλακά

Καλή επιτυχία

Σχόλια